Hoppa till huvudinnehåll

Bra att veta för tidigare Alandiakunder

På den här sidan har vi sammanställt några saker som kan vara bra att tänka på för dig som tidigare har haft dina försäkringar hos Alandia Försäkring. Om det finns någonting som du funderar på som du inte hittar svar på här är du varmt välkommen att kontakta oss.

Allmänt

 • Ditt försäkringsskydd är automatiskt i kraft och såväl villkoren som prisnivån i din försäkring är minst lika förmånliga som tidigare.
 • Du får service av samma glada och proffsiga personal som tidigare och i samma utrymmen på Ålandsvägen 31. Dessutom kan du boka en tid vid något av våra serviceställen i Varuboden City eller på Brändö.
 • Barn- och ungdomsförsäkringarna tar inte längre slut då den försäkrade fyller 26 år, utan övergår automatiskt till en vanlig personförsäkring som gäller upp till 80 års ålder. Olycksfallsförsäkringsdelen är i kraft ända till 100 års ålder.
 • Din försäkring gäller precis som tidigare också i Sverige, om du t.ex. flyttar dit för studier. Kom ihåg att kontrollera din FPA-tillhörighet.
 • Om du behöver uppdatera din försäkring eller teckna en ny försäkring så har vi nu ett större utbud och fina förmåner för dig som blir helhetskund. Du visste väl t.ex. att du kan få upp till 17 % samlingsrabatt genom att samla flera olika typer av försäkringar eller placeringar hos oss? Vi erbjuder allt från hem- och bilförsäkringar till placeringsförsäkringar och fonder.
 • Du kan nu samla S-bonus för dina försäkringspremier. Läs mer här!
 • Funderar du på vad vi menar med rubriken ”Hushållets försäkringar” som står på ditt försäkringsbrev? Under den rubriken samlar vi de försäkringar som rör dig och ditt hushåll: T.ex. personförsäkringar, hemförsäkringar och djurförsäkringar. När du tecknar t.ex. en bil-, liv- eller företagsförsäkring hamnar de under egna rubriker, så att det ska bli enkelt för dig att hålla koll på vilka försäkringar du har.

Ersättningar

 • I ersättningsärenden hjälper vi dig precis som tidigare via telefon, mail eller genom att du besöker oss. Du kan också ansöka om ersättning via vår nättjänst, men notera att dina försäkringar kanske inte syns i din nättjänst innan de har förnyats. Överflyttningsarbetet av försäkringar från Alandia till LokalTapiola pågår under hela 2019, så om du vill ansöka om ersättning för en försäkring som ännu inte syns i nättjänsten ber vi dig vända till dig något av våra kontor. Läs mer om hur du söker ersättning här!

Reseförsäkringar

 • Nu ingår barn under 18 år i föräldrarnas reseförsäkring. Om du har tecknat en skild försäkring för ditt barn som är över 12 år och vill göra ändringar i försäkringen kan du vara i kontakt med oss.
 • För dig som omfattas av vår reseförsäkring finns SOS International a/s till din tjänst och du kan kontakta dem för hjälp med akuta sjukdomsfall och skador under din resa. Akuthjälp dygnet runt vid reseförsäkringsfrågor får du på tel nr +358 8000 4531.

Fakturering

 • Fakturan kan betalas i 1, 2, 3, 4 eller 6 rater. Om du önskar betala i flera rater kan du kontakta oss innan förfallodatum. Det tillkommer ett faktureringstillägg om fakturan betalas i flera rater än en.
 • Om du önskar få fakturorna sända som e-faktura ber vi dig göra ett nytt e-fakturaavtal i din nätbank genom att söka efter faktureraren LokalTapiola Sydkusten. Ditt kundnummer hittar du på fakturan och försäkringsbrevets övre högra hörn. Om du önskar betala genom direktbetalning ber vi dig kontakta din bank.

Tillbaka till LokalTapiola Åland