Hoppa till huvudinnehåll

Släckargranskningar 2021

Nu är det återigen dags för LokalTapiolas årliga, populära brandsläckargranskningar! Hur länge är det sedan du kontrollerade släckaren som du har hemma? Dags att plocka fram båten ur vinterförvaringen? Passa på att granska dina släckare nu på våren – vi bjuder på granskningen!

På grund av den rådande situationen med coronaviruset kommer vi i år inte att ordna några släckargranskningsjippon, utan vi kommer att ordna granskningarna på andra sätt för att erbjuda så många som möjligt chansen att få sina släckare granskade. Se mera information här nedanför!

 

Brändö

Fredagen den 23 april (lämna in släckaren på förhand!)

Precis som tidigare år kommer vi att samarbeta med Ståhlmans släckarservice, som kommer att utföra granskningen fredagen den 23 april. För att minimera smittorisken önskar vi att alla släckare lämnas in på förhand till Brändö Andelshandel eller till vårt kontor mittemot butiken, där dörren kommer att vara upplåst under butikens öppettider den 22 april.

Notera:

  • Kom ihåg att märka din släckare tydligt med namn och telefonnummer!
  • Ingen servering kommer att ordnas, eftersom vi vill minimera smittorisken.

Tillfället är öppet för alla och vi bjuder på granskningen. Det kommer även att finnas nya släckare till försäljning på plats (kortbetalning).

 

Resten av Åland

Fram till den 31 maj

På resten av Åland utöver Brändö kommer vi i år att arrangera släckargranskningen i form av ett presentkortsutskick. Alla hushåll som har åtminstone en hem- och/eller båtförsäkring hos oss kommer i mitten av april att få en kupong på posten, som berättigar till gratis granskning av upp till tre brandsläckare. Granskningen utförs av Hamsafe under deras öppettider genom att uppvisa kupongen. Kupongen är giltig till och med den 31 maj.

Har du inte fått någon kupong, trots att du har en hem- och/eller båtförsäkring hos oss? Kontakta oss så löser vi det! Även du som tecknar en hem- eller båtförsäkring under kampanjens giltighetstid får en kupong från vårt kontor.

 

Frågor och svar

Hur ofta ska brandsläckaren granskas?

  • Vartannat år: Släckare som förvaras inomhus i uppvärmda utrymmen med en jämn temperatur.
  • Varje år: Släckare som förvaras utomhus, i bil, i båt eller annan plats med varierande temperatur.

Varför bjuder vi in till släckargranskningar?

LokalTapiolas årliga släckargranskningar har blivit en omtyckt tradition i hela landet. Tanken är att uppmana både kunder och andra att se till att ha sina släckare granskade med jämna mellanrum, så att de fungerar om det någon gång skulle behövas. Särskilt på mindre orter är släckargranskningen extra viktig eftersom det kan ta tid för brandkåren att rycka ut, vilket sätter extra tyngd på det egna släckningsarbetet. Våra granskningstillfällen på bland annat Brändö brukar därför vara välbesökta, precis som de tillfällen som vi regelbundet ordnar på Korpo, Nagu, Pargas och andra mindre orter i skärgården.

Vi kallar oss själva för ett livstrygghetsbolag, vilket betyder att vi vill trygga våra kunder och vår omgivnings vardag i alla situationer och skeden av livet. Det skadeförebyggande arbetet i form av t.ex. släckargranskningar och utbildningar i första hjälpen eller släckarhantering är en viktig del i den strävan.

Bilder från släckargranskningstillfället på Brändö 2018:

Tillbaka till LokalTapiola Åland