Sök ersättning

Tips: Längst ner på denna sida hittar du ersättningsblanketter för nedladdning.

 

Har det hänt något tråkigt? Oroa dig inte, vi hjälper dig.

Du kan ansöka om ersättning på flera olika sätt, som det passar dig bäst. Om du undrar något, vill veta vad försäkringen täcker eller bara behöver veta hur du ska gå tillväga kan du alltid besöka något av våra kontor, ringa vårt skadenummer på 018 56362 eller maila [email protected] så hjälper vi dig.

Du kan också enkelt ansöka om ersättning via vår nättjänst, där du loggar in med dina vanliga nätbankskoder. (OBS! Om du har en försäkring som har flyttats till oss från Alandia Försäkring, eller om du ansöker om vårdkostnader som uppstått i Sverige, notera nedanstående!)

  • Vissa försäkringar som flyttas från Alandia syns kanske inte ännu i nättjänsten. Det beror på att de matas in i systemet enligt förnyelsemånad och arbetet fortgår under hela år 2019.
  • Via nättjänsten går det endast att söka om ersättning för kostnader som uppstått efter att försäkringen har förnyats hos LokalTapiola. När försäkringen har förnyats, dvs. när din försäkringsperiod hos LokalTapiola har börjat, ser du enklast på ditt försäkringsbrev.
  • Via nättjänsten kan du endast ansöka om ersättning för vård av sjukdomar i Finland. Om du bor i Sverige t.ex. för studier och fått vård på studieorten ber vi dig göra ersättningsansökan per mail.
  • Om du inte kan ansöka om ersättning via nättjänsten av någon av ovanstående orsaker ber vi dig göra ersättningsansökan t.ex. via mail eller genom att komma in till vårt kontor.

 

Några saker att tänka på vid personskador

Enklast ansöker du om ersättning genom att fylla i ersättningsblanketten (ladda ner här) och skicka den tillsammans med eventuella kvitton till [email protected]. Om inte annat har överenskommits med en skadehanterare ber vi dig att betala eventuella fakturor innan du skickar dem till oss.

Vid olycksfall eller tandskada vill vi att du uppsöker läkare för ett utlåtande inom 14 dagar från att olyckan inträffade.

 

Ladda ner blanketter för ersättningsansökan:

Ersättningsblankett för personskador (pdf)

Ersättningsblankett för reseskada (pdf)

Ersättningsblankett för resgodsskada (pdf)

 

Tillbaka till LokalTapiola Åland