Hoppa till huvudinnehåll

Sök ersättning

Tips: Längst ner på denna sida hittar du ersättningsblanketter för nedladdning.

 

Har det hänt något tråkigt? Oroa dig inte, vi hjälper dig.

Du kan enkelt ansöka om ersättning via vår nättjänst, där du loggar in med dina vanliga nätbankskoder. Vill du att någon annan ska kunna sköta dina försäkrings- eller ersättningsärenden behöver du ge en fullmakt. Det kan du enkelt göra via nättjänsten.

Du kan även ansöka om ersättning genom att kontakta oss via någon av våra kanaler. Om du undrar något, vill veta vad försäkringen täcker eller bara behöver veta hur du ska gå tillväga kan du alltid besöka något av våra kontor, ringa vårt skadenummer på 018 56362 eller maila aland@lokaltapiola.fi så hjälper vi dig.

Via nättjänsten kan du endast ansöka om ersättning för vård av sjukdomar i Finland. Om du bor i Sverige t.ex. för studier och fått vård på studieorten ber vi dig göra ersättningsansökan per mail.

 

Några saker att tänka på vid personskador

Enklast ansöker du om ersättning genom att fylla i ersättningsblanketten (ladda ner här) och skicka den tillsammans med eventuella kvitton till aland@lokaltapiola.fi. Skicka gärna alla bilagor som en pdf. Kom ihåg att ange till vilket kontonummer ersättningen ska betalas.

Vid olycksfall eller tandskada vill vi att du uppsöker läkare för ett utlåtande inom 14 dagar från att olyckan inträffade. Vid eventuell ersättning av fysioterapi behöver fysioremissen lämnas in till oss för behandling.

 

Ladda ner blanketter för ersättningsansökan:

Ersättningsblankett för personskador (pdf)

Ersättningsblankett för reseskada (pdf)

Ersättningsblankett för resgodsskada (pdf)

 

Tillbaka till LokalTapiola Åland