Hoppa till huvudinnehåll

Släckargranskningar 2019

Nu är det återigen dags för LokalTapiolas populära brandsläckargranskningar! Hur länge är det sedan du kontrollerade släckaren som du har hemma? Dags att plocka fram båten ur vinterförvaringen? Passa på att granska dina släckare under något av våra granskningstillfällen. Granskningarna är öppna och gratis för alla.

 

Granskningstillfällen 2019

Brändö

Fredagen den 5 april kl. 9.30-19.00

Förra året granskade vi 125 släckare på Brändö, kan vi slå det i år? Välkommen att få din släckare granskad samtidigt som du tar en kopp kaffe och en liten pratstund!

Granskningen sker vid vårt kontor i Brändöby, bredvid Brändö Andelshandel (vid dåligt väder flyttar vi till brandkårsgaraget). Vi bjuder på kaffe och servering hela dagen. Granskningen utförs av Ståhlmans släckarservice. Notera att kontoret inte har öppet på onsdagen som vanligt på grund av släckargranskningsdagen.

Mariehamn (Ålandsvägen 31)

Fredagen den 12 april kl. 13-17

Välkommen till vårt Vårjippo! Utöver släckargranskningen har vi bjudit in några av våra samarbetspartners för att välkomna våren på bästa möjliga sätt:

  • Together 4 Life säljer startplatser, armband och annat skojigt till förmån för insamlingen för Ålands Cancerförening.
  • Varuboden-Oslas ägarkunds- och S-Banken-kundrådgivare är på plats kl. 14-17 för att informera om S-bonus och annat nyttigt.
  • Mariehamns Gymnastikförening hjälper till med serveringen och bjuder på hembakat.

Granskningen utförs av Hamsafe. Vårjippot är en del av Vår i City som organiseras av City Mariehamn.

 

Frågor och svar

Hur ofta ska brandsläckaren granskas?

  • Vartannat år: Släckare som förvaras inomhus i uppvärmda utrymmen med en jämn temperatur.
  • Varje år: Släckare som förvaras utomhus, i bil, i båt eller annan plats med varierande temperatur.

Varför bjuder vi in till släckargranskningar?

LokalTapiolas årliga släckargranskningar har blivit en omtyckt tradition i hela landet. Tanken är att uppmana både kunder och andra att se till att ha sina släckare granskade med jämna mellanrum, så att de fungerar om det någon gång skulle behövas. Särskilt på mindre orter är släckargranskningen extra viktig eftersom det kan ta tid för brandkåren att rycka ut, vilket sätter extra tyngd på det egna släckningsarbetet. Våra granskningstillfällen på bland annat Brändö brukar därför vara välbesökta, precis som de tillfällen som vi regelbundet ordnar på Korpo, Nagu, Pargas och andra mindre orter i skärgården.

Vi kallar oss själva för ett livstrygghetsbolag, vilket betyder att vi vill trygga våra kunder och vår omgivnings vardag i alla situationer och skeden av livet. Det skadeförebyggande arbetet i form av t.ex. släckargranskningar och utbildningar i första hjälpen eller släckarhantering är en viktig del i den strävan.

Tillbaka till LokalTapiola Åland