Hoppa till huvudinnehåll

Röda Korsets vänverksamhet fick en pekplatta

LokalTapiola Åland förebygger ensamhet genom att stöda Röda korset på Ålands vänverksamhet. Som huvudsamarbetspartner för Finlands Röda Kors vänverksamhet har LokalTapiola sedan år 2006 hjälpt till att förebygga ensamhet och marginalisering runt om i Finland.

LokalTapiola Åland stöder Röda Korsets vänverksamhet genom att donera en pekplatta till Röda korsets Ålandsdistrikt för att användas inom vänverksamheten och som stöd för den elektroniska vänförmedlingen, samt för att förbättra möjligheterna till att hålla kontakten i frivilligarbetet. Vänverksamheten som förverkligas genom lokala frivilliga krafter har en viktig roll då man som en del av det finländska välfärdsnätverket strävar efter att lindra ensamheten.

  • Ensamhet är förödande för människans välmående. Därför har verksamheten som minskar ensamhet en stor betydelse för både individen och hela samhället. Redan en positiv människorelation kan bryta spiralen av ensamhet, som annars kan få människan att isolera sig ännu mer, säger Maaret Alaranta, Röda Korsets koordinator för socialt välmående.

Var och en av oss kan lindra ensamheten genom att ta andra människor i beaktande. De 9 000 frivilliga som deltar i vänverksamheten, hjälper årligen fler än 32 000 ensamma människor.  Genom att stöda vänverksamheten främjas även säkerheten och välbefinnandet i näromgivningen.

Det finns ett stort behov av frivilliga vänner. Om du kan lyssna och vara närvarande passar du som vän. Som vän ger du din tid så mycket som och när det passar dig. De gemensamma träffarna kan vara promenader eller teaterbesök, att man dricker kaffe tillsammans eller andra aktiviteter som passar er.

Om du är intresserad av att bli, eller få, en Röda korset vän, kontakta;

Linda Johansson
Samordnare för social och mångkulturell verksamhet
Röda korset Ålands distrikt
tel. 040 8267005
[email protected]

Tillbaka till LokalTapiola Åland