Hoppa till huvudinnehåll

Idrottsgalan gick av stapeln!

Lördagen den 25 januari gick den åländska Idrottsgalan av stapeln på Alandica. I egenskap av guldsponsorer av galan var vi på plats när de åländska idrottarna hyllades.

Extra roligt var det att se att några av de idrottare som vi har samarbetat med under året premierades. Simmaren Olivia Weuro, som vi har samarbetat med sedan förra våren och vars framgångar vi har följt med spänning under året, fick pris i två olika kategorier: Årets kvinnliga idrottare och Årets prestation. Grattis Olivia och stort lycka till under kommande utmaningar, det ska bli spännande att fortsätta följa dina framgångar!

Även Malin Pussinen från Mariehamns Gymnastikförening (MGF) fick pris på galan, i kategorin ”Årets idrottsledare”. Vi har under flera års tid samarbetat med MGF och det är mycket roligt att se hur föreningen utvecklas och växer för varje dag som går. Grattis Malin och fortsatt lycka till med arenaprojektet!

Olivias motivering i kategorin ”Årets kvinnliga idrottare”:
Olivia har under junior-FM 2019 tagit fem individuella medaljer och fem medaljer i stafett. Dessutom tog laget finländskt juniorrekord i 4×200 meter frisim. Hon har även tagit tre individuella medaljer samt fyra medaljer i stafett i senior-FM. I sommarens öspel blev det tre medaljer – brons på 200 meter frisim och 100 meter fjäril samt guld på 100 meter frisim med tiden 56,25 som också var nytt öspelsrekord. I månadsskiftet november-december debuterade Olivia i seniorlandslaget när hon deltog i Nordiska Mästerskapen där hon tog en fin femte plats på 400 meter frisim.

Olivias motivering i kategorin ”Årets prestation”:
Olivia simmade hem guld i finalen på 100 meter frisim under öspelen på Gibraltar – på nytt öspelsrekord. Hon är den första damsimmaren från Åland som har tagit öspelsguld och även den första som har slagit nytt öspelsrekord. Under året simmade hon dessutom hem sju FM-medaljer på seniornivå samt tio på juniornivå.

Malins motivering i kategorin ”Årets idrottsledare”:
Malin Pussinen har genom sin kunskap och sitt strategiska arbetssätt lyckats med bedriften att få Mariehamns Gymnastikförening att bli en stark aktör i FM- och landslagssammanhang. I de alternativa öspelen på Isle of Man tog Åland sju medaljer under ledning av Malin, varav två guld samt brons i lagtävlingen – det första på 14 år. Malin är även tränare till Nora Karlsson som är med i juniorlandslaget som består av tio tjejer i åldern 13-15 år. Förutom Nora har MGF två gymnaster med i B-landslagets träningsgrupp – Stina Ekstrand och Frida Eriksson.

 

Grattis till alla pristagare!

Tillbaka till LokalTapiola Åland