Hoppa till huvudinnehåll

LokalTapiolas traditionella släckargranskning på Åland ordnas i april

Släckargranskningsturnen år 2023 på vårt område är slutförd och vi har gjort Åland över 500 gånger tryggare. Tack alla som var med och ett stort tack till våra samarbetspartners Ståhlmans släckarservice och Hamsafe.

Vi träffas nästa vår igen i släckargranskningens tecken!

 

Det är återigen dags för LokalTapiolas årliga, populära brandsläckargranskningar! Hur länge är det sedan du kontrollerade släckaren som du har hemma? Dags att plocka fram båten ur vinterförvaringen? Passa på att granska dina släckare nu på våren – vi bjuder på granskningen!

Under våren 2022 såg vi till att över 400 åländska släckare kunde granskas kostnadsfritt, se till att även din släckare granskas i år så hjälps vi tillsammans åt att skapa ett tryggare samhälle!

 

Brändö

Lördagen den 29 april

I likhet med tidigare år kommer vi att samarbeta med Ståhlmans släckarservice, som kommer att utföra granskningen lördagen den 29 april. Platsen är precis som tidigare år parkeringen utanför Brändö Andelshandel. Tillfället är öppet för alla och vi bjuder på granskningen. Det kommer även att finnas nya släckare till försäljning på plats (se nedan).

Viktig info inför granskningen:

  • Kom ihåg att märka din släckare tydligt med namn och telefonnummer om du lämnar den för att hämta den senare!
  • Notera vilka kontrollintervall som gäller för din släckare – ska den granskas varje eller vartannat år (se ”frågor och svar” nedan)?
  • Årsmodeller 2012 eller tidigare godkänns ej (gäller 2 och 6 kg pulver)
  • Ståhlmans säljer nya brandsläckare på plats: Pulversläckare (2, 6, 12 kg), skumsläckare (6 l) och kolsyresläckare (5 kg).
  • Kort, faktura, kontantbetalning möjlig.

Behov av annan brandskyddsutrustning? Kontakta [email protected] eller 04570329964.

 

Resten av Åland

Onsdagen den 26 april i Mariehamn

Alla hushåll som har åtminstone en hem- och/eller båtförsäkring hos oss är berättigade till gratis granskning av upp till tre brandsläckare per hushåll. Granskningen utförs av Hamsafe på Norrbölevägen 3 i Mariehamn onsdagen 26.4.2023 klockan 10.00-17.00.

Strandnäs FBK är med på vårt släckargranskningsjippo kl 10-13. Kom och bekanta dig med dem under tiden som din brandsläckare granskas.

 

 

Frågor och svar

Hur ofta ska brandsläckaren granskas?

  • Vartannat år: Släckare som förvaras inomhus i uppvärmda utrymmen med en jämn temperatur.
  • Varje år: Släckare som förvaras utomhus, i bil, i båt eller annan plats med varierande temperatur.

Varför bjuder vi in till släckargranskningar?

LokalTapiolas årliga släckargranskningar har blivit en omtyckt tradition i hela landet. Tanken är att uppmana både kunder och andra att se till att ha sina släckare granskade med jämna mellanrum, så att de fungerar om det någon gång skulle behövas. Särskilt på mindre orter är släckargranskningen extra viktig eftersom det kan ta tid för brandkåren att rycka ut, vilket sätter extra tyngd på det egna släckningsarbetet. Våra granskningstillfällen på bland annat Brändö brukar därför vara välbesökta, precis som de tillfällen som vi regelbundet ordnar på Korpo, Nagu, Pargas och andra mindre orter i skärgården.

Vi kallar oss själva för ett livstrygghetsbolag, vilket betyder att vi vill trygga våra kunder och vår omgivnings vardag i alla situationer och skeden av livet. Det skadeförebyggande arbetet i form av t.ex. släckargranskningar och utbildningar i första hjälpen eller släckarhantering är en viktig del i den strävan.

 

Bilder från tidigare år

Tillbaka till LokalTapiola Åland