Hoppa till huvudinnehåll

LokalTapiolas traditionella släckargranskning på Åland blev en succé

Många glada skratt ekade över S-market Jomalas parkering när vi tillsammans med David på Ståhlmans släckarservice samt Fredrik på Torr & Tät ordnade ett trygghets jippo fredagen 26.4.

Det blev nästan 250 släckare granskade under eftermiddagen och vi vet att vi tillsammans gjort Åland ett snäppe tryggare igen. En handbrandsläckare kan vara den första hjälp som behövs när olyckan är framme.

På lördag 27.4 granskade vi nästan 300 släckare på Brändö.

—————

 

Det är återigen dags för LokalTapiolas årliga, populära brandsläckargranskningar!

Hur länge är det sedan du kontrollerade släckaren som du har hemma? Dags att plocka fram båten ur vinterförvaringen? Passa på att granska dina släckare nu på våren – vi bjuder på granskningen!

Under våren 2023 såg vi till att över 500 åländska släckare kunde granskas kostnadsfritt, se till att även din släckare granskas i år så hjälps vi tillsammans åt att skapa ett tryggare samhälle!

Släckardagarna är en av LokalTapiola ägarkundsförmåner, vars syfte är att främja brandsäkerheten på vårt område och i allra högsta grad förebygga skador. I vår ordnas släckargranskningar runt om i hela Finland och på vårt område i Sydvästra Finland och på Åland är målet är att kontrollera över 5000 släckare.

 

Mariehamn

Välkommen på släckargranskningsjippo till S-Market Jomala fredagen den 26 april kl. 11-17.

Alla hushåll som har åtminstone en hem- och/eller båtförsäkring hos oss är berättigade till gratis granskning av upp till tre brandsläckare per hushåll. Granskningen utförs av Ståhlmans släckarservice. Kl. 11-14 finns även Fredrik Nummelin från Torr & Tät Fuktmätning & Gasolkontroll på plats och informerar om fuktmätning och gasolkontroll i båtar, bilar och husbilar.

Viktig info inför granskningen:

  • Kom ihåg att märka din släckare tydligt med namn och telefonnummer om du lämnar den för att hämta den senare!
  • Notera vilka kontrollintervall som gäller för din släckare – ska den granskas varje eller vartannat år (se ”frågor och svar” nedan)?
  • Årsmodeller 2013 eller tidigare godkänns ej (gäller 2 och 6 kg pulver)
  • Ståhlmans säljer nya brandsläckare på plats: Pulversläckare (2, 6, 12 kg), skumsläckare (6 l) och kolsyresläckare (5 kg).
  • Kort, faktura, kontantbetalning möjlig.
  • Mera information: [email protected]eller 04570329964

Om du har företag eller lantbruk med flera släckare ber vi dig vara i kontakt med din egen företagsförsäljare i LokalTapiola på tel. 018-563 31 så ordnar vi det.

 

Brändö

Lördagen 27.4.2024

I likhet med tidigare år kommer vi att samarbeta med Ståhlmans släckarservice, som kommer att utföra granskningen lördagen den 27 april.

Platsen är precis som tidigare år parkeringen utanför Brändö Andelshandel. Tillfället är öppet för alla och vi bjuder på granskningen. Det kommer även att finnas nya släckare till försäljning på plats (se ovan)

 

Frågor och svar

Hur ofta ska brandsläckaren granskas?

  • Vartannat år: Släckare som förvaras inomhus i uppvärmda utrymmen med en jämn temperatur.
  • Varje år: Släckare som förvaras utomhus, i bil, i båt eller annan plats med varierande temperatur.

 

Varför bjuder vi in till släckargranskningar?

LokalTapiolas årliga släckargranskningar är ett viktigt evenemang i hela landet. Tanken är att uppmana både kunder och andra att se till att ha sina släckare granskade, så att de fungerar om det någon gång skulle behövas. Om du kan agera i en nödsituation och har rätt fungerande utrustning hemma så kan du minimera uppstådda skador ex. vid en brand.

Speciellt på mindre orter är släckargranskningen extra viktig eftersom det kan ta tid för brandkåren att rycka ut, vilket sätter extra tyngd på det egna släckningsarbetet. Våra granskningstillfällen på bland annat Brändö brukar därför vara välbesökta, precis som de tillfällen som vi regelbundet ordnar på Korpo, Nagu, Pargas och andra mindre orter i skärgården.

 

Bilder från tidigare års släckargranskningar

Tillbaka till LokalTapiola Åland